Op vrijdag 25 maart kwamen zo'n 120 personen naar De Vianden om deel te nemen aan de Ginnekense quiz. De organisatie had besloten om deze speciale voorjaarseditie te houden omdat twee opeenvolgende quiz-edities in het najaar niet door konden gaan - vanwege Coronamaatregelen.

Aan het einde van de avond had Biljartvereniging Ginneken net een puntje meer behaald dan Het Bestuur. Voor de biljarters was het de tweede keer dat ze de quiz wonnen. In voorgaande edities waren ze ook al twee keer tweede geworden, hetgeen bij het team de bescheiden uitspraak ontlokte "Ja, wij zijn echte Ginneken-experts". Daar wist presentator Ad Romijn met deze uitslag geen speld tussen te krijgen.

Achter Biljartvereniging Ginneken en Het Bestuur eindigde Moby Dick op de derde plaats. Dit team van bewoners van de Van der Borchlaan deed voor het eerst mee. De vierde plaats was deze keer voor tweevoudig winnaar Gilde De Baronie. Vereniging Ginneken = Ginneken werd vijfde, omdat ze de bonusvraag beter hadden beantwoord dan De Zuiderlingen. Een speciale vermelding nog voor de bewoners van de Van Duijvenvoordestraat die met twee teams bij de eerste acht eindigden.

Het was een gezellige avond. Tijdens de nazit was duidelijk dat de mensen blij waren dat de quiz eindelijk weer door had kunnen gaan. Noteer daarom alvast de datum voor de volgende editie: vrijdag 25 november 2022.

De avond werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Ginneken = Ginneken. Daarnaast hadden veel lokale ondernemers prijzen beschikbaar gesteld, waardoor alle teams met een leuke beloning naar huis gingen.

Bekijk hier de foto's die Jan Roovers tijdens de quiz-avond heeft gemaakt:

De volledige eindstand: