Op 18 november was in De Vianden regelmatig het gekraak van de hersens te horen. In de zaal waren namelijk de deelnemers aan de vijfde Ginnekense quiz bezig om antwoorden op de vragen te bedenken. Aan het einde van de avond hadden De Kleiduijven de meeste punten verzameld. Dit team, bestaande uit bewoners van de Van Duijvenvoordestraat, mag zich daarom een jaar lang Ginnekens Slimste noemen.

Achter de Kleiduijven eindigde Het Bestuur op de tweede plaats, net als bij de vorige editie. De derde plaats was voor Biljartvereniging Ginneken, de winnaars van de vorige keer. De top-5 werd compleet gemaakt door Moby Dick (bewoners van vd Borchlaan) en de Boeren Sociëteit Ginneken KD.

De quiz kon wederom op veel enthousiasme rekenen van de deelnemers. De teams kregen vragen voorgeschoteld in zes categorieën, met onder andere sport, muziek, Ginneken en actualiteit. Ook de fotoronde ontbrak deze keer niet. Daarin werden de teams uitgedaagd om de juiste locaties van opvallende bomen en gevelstenen te noemen, plus de namen van Ginnekense carnavalsbaronnen.

De volledige uitslag is als volgt:

Uitslag quiz

De quiz werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Ginneken = Ginneken. De Vianden zorgde behalve voor de locatie ook nog voor lekkere hapjes tussendoor. De prijzen voor de teams werden beschikbaar gesteld door veel Ginnekense ondernemers.

Bekijk hier de foto's die Joost van der Meer en Joop van Riet tijdens de avond hebben gemaakt:

Klein puntje van zorg was de tegenvallende belangstelling. Er deden 17 teams mee, het laagste aantal van alle edities. Dat werd mede veroorzaakt door een aantal afzeggingen op het laatste moment. De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat dit een eenmalige dip was en is al bezig met de voorbereidingen op de volgende quiz. Deze staat gepland voor vrijdag 24 november 2023. Zet die datum alvast in de agenda!