Het leek een groepje buurtbewoners een leuk idee, meedoen aan de Ginnekense quiz. Dus schreven ze zich in onder de cryptisch ogende naam RWIII, een verwijzing naar de straten waarin de teamleden wonen: Regentesselaan en Willem III laan. En enigszins tot hun eigen verbazing stonden ze aan het einde van de avond met de eerste prijs in hun handen. De teamleden waren eigenlijk vooral geselecteerd op gezelligheid, zo vertelden ze. Maar die gezellige leden bleken over behoorlijk wat parate kennis te beschikken.

Het winnende team samen met presentator Ad Romijn

Op vrijdag 24 november zaten zo'n 120 deelnemers aan de Ginnekense quiz in De Vianden te zwoegen op de soms behoorlijk pittige vragen. Net als alle voorgaande edities was de quizavond ook deze keer weer een mix van gezellig samenzijn en fanatiek antwoorden bedenken. Met, zoals hierboven al genoemd, als winnaar een team dat voor het eerst deelnam: RWIII. Al bij de eerste ronde stond het team aan de leiding. Alleen door een dipje na de muziekronde zakten ze een plaatsje in de tussenstand, maar dat werd een ronde later meteen gecorrigeerd. Uiteindelijk had RWIII maar liefst 9 punten voorsprong op de nummer twee, 't Duveltje. Dat team uit de Duivelsbruglaan behaalde daarmee hun beste resultaat tot nu toe. Top-10-plaatsen scoorde 't Duveltje in het verleden al meerdere keren, maar nu was er eindelijk een echte topklassering. Op enige afstand werd tweevoudig winnaar Biljartvereniging Ginneken derde. De winnaars van vorig jaar, De Kleiduijven, eindigden als vierde en het koor De Zuiderlingen was trots op hun vijfde plaats.

De deelnemers kregen vragen voorgeschoteld in zes categorieƫn, waaronder actualiteit, verkeer, muziek en natuurlijk 't Ginneken. Tijdens de fotoronde werden de deelnemers uitgedaagd om te herkennen waar foto's waren gemaakt van verschillende soorten wegdek, van windvanen en van reclame-uitingen op en aan gevels.

De volledige uitslag is als volgt:

(Uitleg bij de kolom Bonus: de bonusvraag is een benaderingsvraag. Hoe dichter een team de gevraagde waarde benadert, hoe lager het getal in deze kolom - en dus hoe beter hun antwoord. Dit is alleen van belang als teams op een gelijk aantal punten eindigen.)

De quiz werd mede mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van vereniging Ginneken = Ginneken en door de medewerking van Zaal Vianden. Alle teams gingen met een prijs naar huis. Die prijzen werden beschikbaar gesteld door vele Ginnekense ondernemers, waarvoor onze hartelijke dank.

Bekijk hier de foto's die Jan Roovers en Joop van Riet tijdens de avond maakten:

De volgende quiz wordt gehouden op vrijdag 29 november 2024. Zet die datum alvast in de agenda!